top of page

MASALLAR VE GERÇEKLER


Torunum Ada ‘Bana bir masal anlat’ dediğinde Mozart ın sihirli Flütünü anlattım. Prens ormandaki büyük yılanı öldürünce ”Gece Kraliçesi” Kızı olan Işık prensesini kaçırıldığı ve hapsedildiği yerden kurtarmasını ister. Ona bir sihirli flüt verir. Bu flütü çaldığında ormanın tüm canlıları prense yolu gösterir. Sonunda Işık Prensesini bulur. Ateşle sınanarak onu kurtarır. Gerçekte yılanı öldürerek içindeki korkuları yenmiş ve ateş sınavından geçerek gerçek sevgiye ulaşmıştır.

Sonra ‘Bir daha’ dedi Ada. ‘Bir tane daha anlat.’

Çaykovski’nin Kuğu Gölü Balesini anlattım. Prens ormanda dolaşırken kuğuların yüzdüğü bir göle rast gelir. Akşam olunca kuğuların güzel kızlara dönüştüğünü görür. Ortaya çıkan Kötü Kalpli Cadı kızları kuğu yapmıştır. Prens kızlardan birine âşık olur. Ona kavuşması için Kötü Kalpli Cadının bir şartı vardır. Sevgisinin gerçek olması gerekmektedir. Sevgisi kalptense büyü bozulacak değilse sevdiği ölecektir. Bir balo düzenlenir. Cadı, prensin sevdiğinin kılığına bürünür. Prens onu sevdiği kız zanneder. Farkı görememiştir. Sevdiği dışarıda çırpınarak can verir. Sınav kaybedilmiştir.

Hepimiz Kötü Kalpli Cadının göle hapsettiği kuğular gibiydik. Şimdi ise ineğe özenip büyümek için şişen kurbağaya döndük.

http://arifatilgan.wixsite.com/arifatilgan GÜLÜMSER ATILGAN MART 2019


bottom of page