top of page

GÜLÜMSER ATILGAN SANAT MERKEZİ


BLOG’da kısa olduğu için Sanat Merkezi adıyla yer alıyor ama asıl adı Gülümser Atılgan Sanat Merkezi’dir. Zira burada Onun resimleri ve biriktirdiği eski eşyalar yer almaktadır.

Eşim Gülümser Atılgan’ın çeşitli dönemlerinde yaptığı resimlerin bizden sonra ne olacağı endişesini taşıyorduk. Bir de ömür boyu biriktirdiği, artık etnoğrafik olmuş eski eşyalar vardı. Bazıları bizim de kullandığımız, bazıları eşin dostun attığından, bazıları eskicilerden alınan… Evde yer bulamadığımız için sattıklarımızın dışında elimizde kalanlar.. Bunlar geleceğe kalmalıydı..

Bu amaçla Yalova’daki evin bahçe katını ‘özel müze’ yapmaya karar verdik. Yalova İl Kültür Müdürlüğü’ne başvurduk. Onlar Bursa’ya havale etti. Önce umutlandık. Ama sonra öyle şeyler istendi ki evin üst katını da versek olmayacaktı.. Hâlbuki biz 100m2 civarındaki alt katta onların istediği hizmetleri yapabilirdik. Özet olarak olmadı. Uzatmadık.

Biz de Sanat Merkezi adıyla amacımızı yerine getirmeye karar verdik. Alışılmışın dışında tabii.. Buradaki tüm resim ve eşyaları BLOG’A yükleyerek aynı zamanda ‘sanal müze’ yapacağız.

BLOG’UN Sanat Merkezi kategorisini bu konuya ayırdım. Zamanla tüm öğeleri buraya yükleyeceğim. Önce eski yapılmış resimleri, sonra yenilerini, sonra da etnoğrafik eski eşyaları.. Daha sonra arzu eden koleksiyoncu yakınlarımızın eserlerini…

Sanat Merkezinde etkinlikler yapmayı da planlıyoruz… Kültür Müdürlüğüne bildirip turların uğramasını da..

Alışılmışın dışında bir hayalimiz var… Umarım gerçekleştiririz demiyorum.. Yola çıktık zaten..

ARİF ATILGAN arifatilganKENT ve İNSAN MAYIS 2019


bottom of page